Thursday, December 30, 2010

Jauh Perjalanan Luas Pemandangan

Tajuk entry mcm suspen semacam jer kan..hikhikhikhik....
mcm ayat pengembara...yg jauh perjalanan... >.<
ok la senang citer, entry kali nih ak nk stoli moli kat sume mcm mn perjalanan ku dr wangsa Maju ke tpt prktikal...
mmg jauh...ponat weh..ok..

memandangkan ak nih x dpt lagi bilik utk di sewa..
jadinya ku berulang alik dr umah along ak di Taman Permata...
area2 dengan Giant Hulu Klang...
Bgun seawal 5.30 pagi...
lepas tuh, mandi, solat subuh & mempersiapkan diri..
ak target kul 6.15 dh siap sume nye..coz selalu nya bas yg nk ke LRT Wangsa Maju tuh akan lalu kul 6.30 pagi..
okeh..first, ak akan citer kalo aku gi ke VTECH (tpt ak prktikal k) di Subang Jaya..
second, ak citer bile ak kene berulang dr Tmn Permata ke Shah Alam..
yg pasti nye kedua2 lokasi tuh ak pergi dengan menggunakan kmeudahan RAPID KL..
senang beb..nak2 pulak ak pkai pas bulanan Integrasi diorg...so, suker at ak la nk nek bas mn satu..hehehe..
just Touch n Go...^^

FIRST STORY (Wangsa Maju---->Subang Jaya)
mcm yg aku ckp kat atas, kul 6.30pg ak dh get ready tgu bas rapid T301 @ T305...
kedua2 bas tuh pasti akan berhenti kat LRT Wangsa Maju...
so, ak akan check in kat sana then ak trun kat stesen paling last....iatu..Kelana Jaya..
then kat sana, ak amik bas U623 trun kat betul2 depan Sunway Piramid...
so, ak tgu lak bas U63 utk pegi ke USJ 10...
mcm tuh la setiap hari ak pegi ke ofis..
kalo balik pulak...ak terus naik U63 then ak akan trun kat depan PJ Hilton..
pas tuh nek lat LRT kat stesen Asia Jaya...
confirm2 terus jer sampai kat Stesen LRT Wangsa Maju...pas tuh..mcm bese, nek la bas T301 @ T305 nk ke umah along ak..
hehhehe..byk bas kan....mcm tuh la citer nye..

SECOND STORY (Wangsa Maju---->Shah Alam)
aku akan ke Shah Alam bile diperlukan..so, x de la setiap hari..
kalo ada mende yg diorg mintak tolong, ak akan ke sana..
wat ms sekarang nih mmg selalu la ke Seksyen 13, Shah Alam..
dekat2 area Stadium..mmg dh jemu la ak nih tgok stadium tuh..heheehe..
ms hr pertama tuh...mmg nk nangis tau..mmg ak dah servey dh kat tenet..mcm mn ak nk ke Seksyen 13..
1st day tuh ak nek LRT Wangsa Maju, trun kat Kl Sentral..
then, tukar tren nek komuter dr Kl Sentral ke Stesen Komuter Shah Alam..
Dr sana ak nek bas T529 trun kat Kompleks PKNS.....
time tuh siyes la..ak x tau pn mn la ak nk tgu bas yg nk ke Seksyen 13....
rs nak nangis pn ada....so, ak ngan rileks nye..tnya la kat pkcik bas rapid...
mcm mn ak nk dpt kan bas ke Seksyen 13....smpai kan ak print tuh map setiap bas rapid yg ada kat shah alam..
rasa mcm pelancong lak..hikhikhik..
so, dengan bantuan pakcik tuh...dpt la ak sampai ke seksyen 13 dengan mengunakan bas U605....
memandangkan mmg lmbt la ak sampai ke ofis...so, esok nye ak tekad nk tukar strategi...
azam nk sampai awal ke ofis..
Keesokan nya, ak pn tukar plan..heehehe..
seperti biasa ak nek LRT dr Wangsa Maju, then trun kat Stesen LRT Bangsar..
kemudian tggu la bas U80 yg sememangnya di khaskan utk penumpang dr Pasar Seni ke Shah Alam..
mmg pg2 tuh ak dh dpt bas tuh...mmg best la..x de jem pn...conok2..
pas tuh ak akan trun di Kompleks PKNS then tgu bas U605....
terbukti weh kul 8.30pg dh smpai ofis...
yaaahhoooo...menjadi tuh ak nye strategi...
cume tuh la time waktu balik mmg bencinta sikit la..
sbb tunggu bas U605 tuh mmg lama.....sakit hati dowh..
U80 mmg byk la..so, ak x de la riso....jalan pn x jem..
kalo time balik, ak akan nek u605 trun kat depan kompleks PKNS then nek U80 trun kat depan PJ Hilton...
pas tuh nek LRT kat Stesen Asia Jaya, terus ke Stesen LRT Wangsa Maju..
so, mcm tuh la eh keadaan ak setiap hari berulang dr Taman Permata ke Hulu Klang..
adventure tuh..hhehhee..perasaan sonok sbb tau sume pasal bas..
tp yg x sonok nye...kepenatan..mmg kene tido awal..bangun awal...hehehheh.....
pengalaman2.....

oK la, ak pun dh penat nk menaip dah..
so, smbung next entry la pasal kenduri si wafaa'..
da.....Chiau..^^

2 comments:

Nurulain Khairul Anam said...

awak nak tanya, kalau dr shah alam area seksyen 7/13/16 nak ke usj 10 naik bas num bape ye? tq :)

Az Rieynah said...

Salam , yg bas u605 tu dia memang berenti dekat giant stadium shah alam tu kan ..?