Thursday, December 31, 2015

:. Welcome 2016 .:


**Ambik dari Image Google
Assalamualaikum.....
Setelah sekian lama menyepi selama 2 tahun....akhirnya aku kembali ke ruangan ni..
bukan niat nk mengasingkan diri tetapi kekangan masa yg kadang-kadang tidur pun x cukup..
dan akhirnya blog ni pun dah hampir pupus..
nasib baik sempat diselamatkan...huhuhuhu.....
antara azam 2016 ni, nk aktifkan balik ruangan blog ni...
sayang pulak nk hapuskan....
okeh kembali kepada tujuan asal, aku just simpulkan apa yang terjadi sepanjang tahun 2015..
ada suka, duka, pahit, manis semua ada...

Yang pertamanya, aku bersyukur sangat kepada Allah, kerana DIA telah memberikan limpahan rezeki yang tak terkira..tak kisah la rezeki kebendaan, kesihatan, kebahagiaan, kewangan dan sebagainya...

termasuk jugak limpahan rezeki ke atas famili aku, kawan2 aku, orang2 sekeliling....
Syukur..Alhamdulillah..

Aku masih keje ditempat lama..x de rezeki lgi nk berpindah ke tempat kerja yang lebih baik..
so, aku just teruskan keje aku seperti biasa sambil2 cari peluang yang ada..
skrg pun bukan kemain susah nk cari keje...
so, alhamdulillah aku masih diberikan nikmat bekerja....
boleh la aku menanggung bayar hutang2 yang sedia ada...

Dan jugak setelah sekian lama aku menyewa rumah di area2 KL, akhirnya aku ambil keputusan untuk berpindah menyewa di sekitar2 subang jaya..dekat sikit kan nk gi keje..
nak2 pulak ada bas free ni..kira bonus la bg aku...
dh lama sebenarnya keinginan aku nk berpindah...cuma rezeki nk dpt rumah sewa yang aku mampu tu x dtg2....
Nak2 pulak akak yg aku rapat, dah berpindah ikut suami dia..lagi kosong la jiwa aku....
secara kebetulan awal bulan 8 2015, aku just usha2 kat mudah....nk cari rumah sewa kata nya...akhirnya rezeki itu datang secara tak sengaja...aku terus setelkan ape2 yg patut....
alhamdulillah...sekali lagi urusan aku dipermudahkan.....syukur..
cuma ada konflik sikit bila time aku nk pindah keluar dari rumah lama....
so, dun wori, aku dah setelkan..... :D
Alhamdulillah....Awal september 2015 aku berpindah menyewa rumah baru...dekat sikit ngan ofis..
di rumah baru, housemate / roommate aku pun ok...satu kepala..boleh toink2 dgn aku...so, aku pun hati manyak senang woiiiii....
pergi keje pun naik bas je weh...pergi ofis byar la tambang 80 sen..balik pulak naik bas free....sangat jimat wokeh..x de nk jammed2...hahhaha....giler dekat ngan ofis aku..cuma agak berpeluh jugak la kalau decide nk jalan kaki ke ofis...hohoh.....mmg skrg x de can nk tido2 dlm bas..nk maki hamun bas.. (rindu juga sebenarnya skrg ni dgn situasi lama)..
kengkadang je aku bwak "Cik Mat" gi ofis...saja bwak "dia" jenjalan...sian jugak kan terperuk kat rumah....
Cerita pasal "Cik Mat" ni, aku mmg dah niat lama dah...kalau aku dpt pindah area ofis, dan rumah sewa tu landed, mmg aku nk dapatkan "Cik Mat"...
alhamdulillah sekali lagi, urusan aku nk dapatkan "Cik Mat" ni sangat la berjalan lancar...so, pertengahan September "Cik Mat" telah menjadi hak milik aku....skrg ni dia lah nyawaku dan jugak pakwe aku yg no.1....hehheeh....ape2 je aku kene pikir dia dulu..yer la kan....maintenance dia ni deand jugak..
so skrg, aku mmg saving kaw2 giler...
x boleh dah nk melagha mcm dlu....hohoho
itu pun cut bajet kat pengankutan sbb masih gi keje naik bas...no hal la....
zaman skrg kene bijak berbelanja....
maklumlah pihak atasan ni nk mencekik je kat rakyat marhaen mcm aku..semua benda nk dinaikkan...huh!!! -_-

Ini la "Cik Mat" aku....mmg ditatang2 lah.. :P

okeh2...itu antara yang terjadi la sepanjang 2015...
yang pahit2 biar aku simpan je.... 
bukan ape, jadikan sebagai pengajaran utk diri aku...
yang penting tahun2 yang mendatang ni aku nk kene tempuh...
cabaran okeh utk 2016..tak kisahlan dari pelbagai sudut.... 
botak kepala woiii bila pikir dalam2....huhuhu....
 
so, untuk azam 2015 yang x tertunai, aku bwak ke depan la utk disatukan sekali menjadi azam 2016...
hohoho....tambah lagi setahun....umur aku pun dah hampir2 nak masuk 3series....oh tidak!!!
tempuh je la kn...ye dakk...
apa azam aku 2016?? biar diri sendiri je la yg tau..x yah nk show off sgt bg tau itu ini..
ckup biar empunya diri yang tahu...
(jodoh???list kan jugak la....walaupun...krikkk...krikkkk..krikkk...biar masa yg tentukan)

Sekian, utk post kali ni.....
jumpa next entry.....
^__^

1 comment:

Nazirah Naz said...

All da best atus! semoga impian menjadi kenyataan.